Bloggare från Örebro län sökes

Det finns olika former av Piratpartiet. Väldigt många av dem är kopplade till vissa städer, och beroende på vart ens fötter står så tar sig den lokala piratrörelsen olika uttryck. Göteborgspiraterna har vissa sätt att göra saker, Karlstadspiraterna ett eget, Stockholmspiraterna ett annat, Linköping ännu ett, och Malmö och Lund tycks vara oproportionerligt intresserade av att gnabba med varandra. Kort sagt – de reflekterar städernas anda, och det går att studera både likheter och skillnader.

Vi här i Örebro län skiljer oss en smula, dock. Inte på det sätt som alla städer skiljer sig från varandra, utan genom att vi är en väldigt regional region. Det är inte så långt mellan städerna häromkring, och det går rätt fort att åka från en ort till en annan. Det är därför mer relevant att tala om Örebro som ett generellt område än som en stad – en region, med andra ord.

Denna regionala anda gör det dock lite svårt att samla alla Örebropirater på ett och samma ställe. Vi har förvisso piratfika i örebrostaden varje torsdag klockan 18, men örebropiraterna i Kumla, Lindesberg, Karlskoga, Frövi och de andra närliggande städerna kanske inte kan närvara annat än i anden. Så. Vad vi vill göra är att, som ett steg på vägen, samla alla örebropiratbloggar i en och samma bloggroll. Nämligen den till höger.

Hittills innehåller den bara tre, nämligen valkretsledaren Mattias Anderssons, Christoffer Keränens och Johanna Drotts. Det är förstås smått absurt att bara ha tre namn från en så pirattät region som Örebro – där vi fick över 10 % av rösterna i vissa områden – så vi frågar nu: är eller känner du till en pirat som dessutom är en bloggare från Örebroregionen? Och råkar du/denne dessutom vara intresserad av att få ett par extra besökare och länkar?

Skriv då i kommentarerna nedan och låt världen få veta! Tillsammans är vi, som statistikerna brukar säga, många!

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>