Mötesrapport 10/6

Det blev ett lite djupare samtal på fikat den här veckan, där bland annat historielösheten inom svensk politik och vikten av att lära av historien togs upp. Detta blir särskilt viktigt för Piratpartiets del då väldigt många av de saker som är införda i dagsläget eller föreslås införas på relativt kort sikt redan har prövats under historiens gång – och misslyckats ganska i precis hundra procent av fallen. Massövervakning, exempelvis, prövades i DDR, och det borde vara allmän kännedom hur det gick där.

Huvudtemat för sammankomsten var bloggande, och vi diskuterade både hur man bloggar rent konkret, och bloggande som fenomen rent generellt. Tricket är att finna ett fungerande sätt att integrera bloggskrivandet i sin vardag, och sedan utgå därifrån. (Eventuellt kommer vi att sammanställa våra slutsatser i ett senare inlägg, men om du vill tjuvstarta ditt läsande så kan du börja här eller här.)

I övrigt diskuterade vi sorgemanifestationen inför årsdagen av FRA:s genomklubbande nästa vecka, och kom fram till att det kommer att bli en sådan den 18:e på Våghustorget. Preliminär tid är mellan 12:00 och 18:00 (sorg tar tid), och vi återkommer med detaljer i ett senare inlägg/mailutskick.

Ett trevligt piratfika, med andra ord. Vi ser redan fram emot nästa veckas möte – som alltid klockan 18:00 på caféet i bion. Alla är välkomna, så kom – och ta med en vän!

Kommentarer

Anne Kekki Forshaga skrev

Låter som en intressant och givande kväll. Jag gör en resa till Stockholm söndag, stannar och är med som gäst på pp möte i stockholm, onsdag. Sedan skall jag hem och återhämta mig. Skall nattbevaka med hund på Hund SM. Jag vill gärna träffa er igen framöver. Får så mycket positiv energi av er i Örebro
hugs from
piratemom

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>