Max Waern Vice Valkretsledare Örebro

IMG_0912

Jag skrev i lördags ett inlägg om våra nya vice valkretsledare i Örebro valkrets, följt av en intervju med Daniel Brånn. Idag har turen kommit till Max Waern som nyligen tillträdde som vice valkretsledare i Örebro. Max är en drivande och smart kille från Lindesberg, som ofta kommer med nya och intressanta idéer. Ibland kan jag önska att jag vore hälften så skarp som Max är när jag var i hans ålder. Därför tror jag att Max kommer att passa utmärkt som vice valkretsledare hos oss. Nedan följer en lite kort intervju mem Max.

Vem är du?

Jag är 17 år och går snart det tredje  året på det naturvetenskapliga programmet  på Lindeskolan i Lindesberg.  Jag är miljöintresserad och är också något aktiv i Fältbiologerna.
Jag tror på att det måste vara roligt  att vara engagerad och att skratt löser allt och jag förstår inte hur  man skulle undgå att ha kul tillsammans med alla underbara pirater.
Jag tycker om att diskutera det mesta, nästan för mycket ibland, men det viktiga för mig är att man alltid är lugn och trevlig oavsett vilken åsikt den andra har.

Varför är du piratpartist?

Jag väljer  piratpartiet därför att dessa frågor är viktiga för mig. Jag vill ha ett  samhälle som är öppet för nya idéer och kunskap, där människans  rättigheter verkligen respekteras och där klyftan mellan politiker och  folket inte finns, ett öppet samhälle helt enkelt. Folket ska kunna ha  mer makt än den pappersbiten de får i handen var fjärde år.
Integritet är något som är speciellt  för mig, den visar att människor är just människor och inte ett gäng  ”produktiva” robotar. Att alla har rättigheter och skyldigheter.
Jag väljer piratpartiet därför att det  måste finnas människor som säger ifrån mot politikernas växande  maktbehov och paranoia, och jag vill vara en av dem.

Vad vill du tillföra som VL2 i  Örebro läns valkrets?

Jag vill självklart prata och sprida piratpolitik och få så många som möjligt medvetna och ta till sig. Jag vill få så stor aktivitet i Örebro som bara möjligt och se lila färger vart jag än går. Jag tror inte att det räcker om människor bara är medlemmar, vi måste visa folk att piratpartiet finns ute på stan och på nätet, om alla hjälper till så är jag säker på att vi kommer in i riksdagen, Men det kräver engagemang och det är det jag kommer jobba för.

Kommentarer

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>