Demonstration mot FRA på Fredag 18/6

Den 18:e juni 2008 röstade Sveriges riksdag igenom FRA-lagen. Kablarna har varit inkopplade sen i december förra året, och just nu pågår en omfattande massavlyssning av den svenska befolkningen. En avlyssning, registrering och genomgång av allas våran privata kommunikation som saknar motstycke i historian. Denna avlyssning drabbar dig som är oskyldig när du surfar på internet, när du mailar och kommunicerar.

Vi står på våghustorget för att manifestera mot FRA-lagen

Detta är förstås helt oacceptabelt och därför anordnar vi en manifestation mot FRA-lagen på våghustorget, fredag mellan 12.00 och 18.00. Vi kommer att finnas på plats för att stå upp mot denna orättfärdiga massavlyssning, vi kommer att ifrågasätta, tala och informera om FRA’s verksamhet och om FRA-lagens utformning och varför lagen är en oacceptabel kränkning mot våra privatliv.

Stefan Flod förbundsordförande för Ung Pirat Sverige kommer att finnas på plats för att tala. Även Emil Isberg riksdagskandidat från Västerås kommer att bjuda på ett tal. Gustav Hjärtmyr från Piratpartiet Örebro kommer också att hålla ett ta, titta gärna på det här klippet när Gustav talar om FRA-lagen i riksdagen. Manifestationen öppnas av att Mattias Andersson riksdagskandidat och tillika valkretsledare för Örebro läns valkrets hälsar alla välkomna och berättar om hur manifestationen, hålltider, och om varför vi manifesterar.

Schema (uppdateras fortlöpande)

12.00 Piratpartiet anländer till våghustorget

Vi öppnar upp med att dela ut information kring FRA, lagen och deras verksamhet. Samtalar med folk och bjuder på debatt.

13.00 Öppningstal av valkretsledare Mattias Andersson

Mattias hälsar alla välkomna informerar om varför vi manifesterar idag och berättar lite om hur dagen kommer att se ut.

14.00 Emil Isberg håller tal

14.30 Gustav Hjärtmyr håller tal

15.00 Stefan flod håller tal

15.30 Prata med riksdagskandidaterna

Kom och prata med riksdagskandidaterna, vi bjuder på kakor och något att dricka

16.00 Emil Isberg håller tal

16.30 Gustav Hjärtmyr håller tal

17.00 Stefan flod håller tal

17.30-18.00 Avrundning

Notera att schemat kan ändras. Det kan även hända att talarlistan utökas och då kommer tiderna att ändras efter det. Håll utkik på bloggen för kontinuerlig information.

Kontakt:

Mattias Andersson, valkretsledare

Pressbilder:

Stefan Flod, förbundsordförande Ung Pirat & riksdagskandidat

Bild 1, Bild 2 /fotograf Johan Rehbinder

Mattias Andersson, Valkretsledare Piratpartiet Örebro & riksdagskandidat

Bild 1, Bild 2 /fotograf Sargol Nisstany

Emil Isberg, riksdagskandidat

Bild 1 /fotograf Elin Parment

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>