FRA-manifestation 18/6

Det var en både gladlynt och sorgsen skara pirater som samlades på Våghustorget på årsdagen av genomklubbandet av FRA-lagen. Vädret var till en början inte riktigt på vår sida, men bestämde sig efter en kort regnskur för att haka på den glada delen av stämningen; och glad var den, med tanke på alla besökare från både när och fjärran!

Emil Isberg droppade – som regnersättning – in och gjorde sin röst hörd. Anne Kekki likaså, för att inte tala om Stefan flod. Det är alltid kärt att se dessa ansikten förgylla vår stads gator.

Dock. I en manifestation så är det inte de deltagande som spelar huvudrollen, utan denna spelas av de förbipasserande och synnerligen vardagliga människorna som rör sig i det offentliga rummet. Och vi kan inte annat än erkänna att vi blev positivt överraskade av att så många stannade upp och pratade med oss, och än mer över hur positivt inställda många är till Piratpartiet som sådant. Och – ännu ännu mer – på hur snabbt diskussionerna kom att handla om sådana saker som rättssäkerhet, integritet och den gode medborgarens rätt att betraktas som oskyldig – saker som borde betraktas som självklarheter, men som på sistone kommit att bli allt annat än just självklara.

I all korthet kan det hela sammanfattas så här: gott väder, goda människor och goda samtal. Vilket är precis i den riktning vi i Piratpartiet vill föra Sverige i framtiden. –

Kommentarer

Inga kommentarer.

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>