Så här inför lokalvalet

Som ni kanske märkt så har vi inte varit överdrivet aktiva just här på bloggen de senaste veckorna. Det beror till allra största del på Piratpartiet som bekant inte ställer upp i de lokala valen till kommun och landsting i Örebro, och på att våra lokala funktionärer trippelarbetar med arbete inom partiet centralt och i största allmänhet i student- eller arbetsliv. Det förra (att vi inte ställer upp) är ingenting att göra någonting åt nu så här veckan innan valdagen, men det senare (överarbetade lokalfunktionärer) kan onekligen förvandlas till en uppmaning. Det vill säga en uppmaning till de av er som vet med er att ni har tid över till lokalt arbete att ta kontakt med någon av de personer som listas till höger (helst Mattias, eftersom han är huvudfunktionär lokalt) och dra denne i örat.

Vi fick över tio procent av rösterna i vissa bostadsområden när det var EU-valstider, så det finns onekligen potential att förvandla Örebro till ett partinäste av sådan rang att det första våra framtida utbytesstudenter ser när de läser om Örebro universitet i sina kurskataloger är – aha, Piratpartiet!

It can be done. Och du kan vara med om att få det att hända.

Vi ställer som sagt inte upp i lokalvalen, vilket innebär att vi som lokala pirater måste hitta någonting annat att rösta på nästa vecka. Vilket för vissa kanske innebär en enorm kamp med samvetet i och med att de måste ställa sig frågan “om jag måste rösta på något annat parti än Pp, vilket blir det då”, och för andra kanske bara blir två blankröster. Beroende på sinne, samvete, temperament och tid över för eftertanke, förstås.

I vilket fall som helst så finns det en kul sak vi lokala pirater kan göra innan valet, och det är att leta upp våra lokala partirepresentanter – många av dem står att finna på Stortorget framför den diskret placerade kyrkan – och helt frankt fråga dem: varför ska jag som pirat rösta på ditt parti?

Beroende på intellektuellt samvete, temperament, sinne och den tid du ger för eftertanke så kommer du att få helt olika svar. Och än mer så kommer du att ha tvingat dem att tänka på piratfrågor, och på vad som är viktigt ur ett piratperspektiv. Vilket, onekligen, är en vinst i sig själv.

Tänk bara på att fråga artigt och respektfullt – vi vill trots allt få dem att tänka på oss, inte att avsky oss.

Om du behöver något att tala om så fick vi alldeles just in en artikel om datalagringsdirektivet i DN, så det ligger oerhört i luften just nu. Annars finns alltid det senaste att läsa på Live, som alltid.

Nu återgår vi till att komma in i riksdagen. Yarr!

Kommentarer

Johanna Drott skrev

Heh. Förstås.

Dock. Vi uppmanar inte att rösta åt vare sig det ena eller det andra hållet just den här gången. Vi vill ju inte förstöra vågmästarstrategimöjligheterna inför 2014. Trots allt. ^^

Lämna kommentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>